Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ



Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα πρέπει να ανακυκλώνουμε τα υλικά του ψυγείου δηλαδή να φτιάξουμε ένα γεύμα χρησιμοποιώντας ότι έχει περισσέψει από τις προηγούμενες μέρες.

Το αποτέλεσμα είναι δημιουργικό και αν η φαντασία σας οργιάσει με την πρόσθεση κάποιων υλικών μπορεί να γίνει ένα πλήρης νόστιμο γεύμα.



ΥΛΙΚΑ ·

* · Πιπεριές όλων των χρωμάτων και σχημάτων

* · Τυρί ( διάφορα ή και μόνο ένα είδος)

* · Ψωμί (την ψίχα μουλιασμένη και τριμμένη με το χέρι

* · Πατάτα βραστή ( πατημένη με το πιρούνι)

* · Ελιές ( κομμένες φετουλες )

* · Αλλαντικά (κομμένα σε μικρά κομματάκια )

* · Σκόρδο (σε λεπτές φέτες ή και τριμμένο )

* · Ταμπασκο (σταγονίτσες) η και καυτερή πιπεριά)

* · Λάδι

* · Ξίδι (φλιτζανάκι )

* · Ζάχαρη ( 1 κουταλιά )



Εκτέλεση

1. Άνοιξα και καθάρισα τις πιπεριές και τις τοποθέτησα σε ένα ταψάκι.
2. Πολτοποίησα το ψωμί και την πατάτα, έβαλα λίγες σταγόνες ταμπασκο και λίγο λαδι.
3. Σε ένα πιάτο ετοίμασα τα υπόλοιπα υλικά κομμένα σε μικρα κοματάκια.
4. Γέμισα τις πιπεριές με το μείγμα ψωμί – πατάτα και μοίρασα τα αλλά υλικά.
5. Συμπλήρωσα με λίγο λάδι και το ξίδι ανακατεμένο με την ζάχαρη.




· Τοποθέτησα το ταψί σε φούρνο με θερμοκρασία 200 βαθμούς



· Το φαγητό είναι έτοιμο όταν οι πιπεριές θα μαλακώσουν και θα πάρουν χρώμα λίγο καμένο .

Τα υλικά που χρησιμοποίησα μπορεί να αντικαθιστώνται με άλλα τις αρεσκείας σας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου