Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ


Ο Αύγουστος είναι συνήθως το μήνα αφιερωμένο στην προετοιμασία της σάλτσας ντομάτας που είναι η βάση για πολλές παραλλαγές

Το πλεονέκτημα σε αυτή την κονσέρβα είναι ότι είναι έτοιμη για χρήση αρα είναι βολική για ξαφνικούς επισκέπτες

ΥΛΙΚΑ
  • τομάτες 1 κγ
  • σκόρδο 1 σκελίδα
  • φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • ένα κομματάκι κόκκινη καυτερή πιπεριά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • έπλυνα καλά τις τομάτες προσέχοντας να μην είναι καμία χαλασμένη
  • αφαίρεσα την φλούδα και τα σπόρια ( με το μαχαίρι ή βουτώντας για λίγα λεπτά σε καυτό νερό )και τα άφησα να στραγγίσουν λίγο



τα πέρασα στο μουλτι



  • τα τοποθέτησα σε κατσαρόλα με το σκόρδο τριμμένο, την πιπεριά, ένα κουταλάκι αλάτι και όταν άρχισε να βράσει χαμήλωσα την φωτιά μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά



  • γέμισα τα αποστειρωμένα βάζα με την καυτή σάλτσα,ένα φύλλο βασιλικού και πρόσθεσα λάδι (προαιρετικό) τα έκλεισα καλά και τα αναποδογύρισα



όταν κρύωσαν καλά τα βάζα τα τοποθέτησα σε χώρος στεγνό και σκοτεινό
  • Η σάλτσα είναι έτοιμη για χρήση Όταν θα χρειαστεί θα την βάλω σε ένα φαρδύ τηγάνι για να ζεσταθεί και τα ρίχνω μέσα τα μακαρόνια ''al dente'' , θα ανακατεύω και μόνο τότε θα προσθέσω μια κουταλιά λάδι για κάθε 100 γρ μακαρόνια ..λίγα φύλλα μαϊντανό και τυρί τριμμένο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου