Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΠΑΣΤΑ ΑΛΛΑ ΣΙΤΣΙΛΙΑΝΑ

Όπως συμβαίνει με όλες τις παραδοσιακές τοπικές συνταγές μπορείτε να προσθέστε υλικά (μερικές μαύρες ή πράσινες ελιές και κάπαρη ) και να χρησιμοποιείται πεκορινο αντί για το τυρί παρμεζάνα. Σας προτείνω να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή και στη συνέχεια να διασκεδάστε ή να εφεύρειτε τη δική σας παραλλαγή.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ ζυμαρικά (πέννες, σπαγεττα ή άλλα )
  • μελιτζάνες (σε φέτες ή σε κύβους)



  • μπέικον *** προαιρετικό
  • ντομάτες ξεσποριασμενα και χωρίς φλούδα
  • κρεμμύδι σκόρδο
  • πιπέρι η πιπέρισες
  • κομματάκια τυρί μοτσαρελλα ή μετσοβονε ανάμεσα στα ζυμαρικά
  • τυρί τριμμένο - παρμεζάνα ή πεκορίνο (ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΦΕΥΣΗ)
βασιλικό (τελικό πασπάλισμα ή και ολόκληρα φυλλα )





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα αντικολλητικό ψήνετε τις μελιτζάνες ( που προηγούμενος έχετε ανακατέψει με τα χέρια με λίγο λάδι 1 -2 κουταλιές )




Στο ίδιο αντικολλητικό ροδίστε ψιλοκομμένα κρεμμύδια και μπέικον.
  1. ****Το ψήσιμο στο αντικολλητικό είναι πιο υγιεινό γιατί με αυτό το τρόπο χρησιμοποιείτε ελάχιστο λάδι .



Ετοιμάστε μια σάλτσα με μια σκελίδα σκόρδο και τις ντομάτες. περασμένες ή αν προτιμάτε σε κομμάτια (χωρίς λάδι).



Βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στραγγίζετε και ανακατέψτε τα με τη σάλτσα.







Σε ένα πυρίμαχο σκεύος τοποθετήστε τις μελιτζάνες το μπέικον λίγες κουταλιές σάλτσα και πασπαλίστε με τυρί.




Βάλτε μια στρώση ζυμαρικών με κομματάκια από μοτσαρελλα ή άλλο τυρί τις αρέσκειά σας σκορπίστε στην επιφάνεια λίγες μελιτζάνες και σάλτσα πασπαλίστε με τυρί τριμμένο και βασιλικό.
  1. ***Μπορειτε να βαλετε λαδι πριν μπει στο φουρνο ή και μετα , με αυτό το τροπο το λαδι κραταει τα συστατικα του.


Τοποθετήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για δεκαπέντε λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου