Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΨΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία ... το θυμηθηκά αφού το φάγαμε ...
Συστατικά

  • ψάρι της αρεσκείας σας
  • 1 ματσάκι αρωματικά φυτά (μαϊντανός, άνηθο, βασιλικός)
  • 1 καρότο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σκόρδο (ένα λοβός)
  • μια κουταλιά κάπαρη
  • μια κουτάλια λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τζιντζερ
  • λεμόνι + λάδι
Οδηγίες συνταγής



Χτυπάμε στο μούλτι τα μυρωδικά, το σκόρδο, το κρεμμύδι μια κουταλιά λάδι, ανακατεύουμε και το ψήνουμε σε ένα αντικολλητικο τηγάνι λίγο για να μαλακώσει το μείγμα .




Καθαρίζουμε το ψάρι αφαιρώντας λέπια, εντόσθια και βράγχια και προσεκτικά με ένα καλό μαχαίρι αφαιρούμε την ραχοκοκαλιά και το κεφάλι .




Πλένουμε το φιλέτο και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε την μίση γέμιση,κλείνουμε το ψάρι



  • απλώνουμε επάνω την υπόλοιπη γέμιση .
  • τοποθετούμε σε λαδόκολλα σε ένα ταψί
  • ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου 250*
  • Σερβίρουμε με λαδολέμονο.
  • Διάρκεια: 30 λεπτά προετοιμασία & 30 λεπτά μαγείρεμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου