Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΣΚΑΠΕΤΣΕ





Τα κολοκυθάκια άλλα σκαπέτσε είναι μια τυπική προετοιμασία χορταρικών και ψαριών της περιοχής της Καμπάνια (Νάπολη) νότο της Ιταλίας . Ο όρος scapece, ισπανικής προέλευσης (escabeche) υποδηλώνει ένα παρασκεύασμα με βάση το τηγάνισμα του συστατικού (συνήθως ψάρι ή λαχανικά) αρωματισμένο με ξύδι .

Όλα αυτά τα παρασκευάσματα, που αρχικά γεννήθηκαν για να διατηρήσουν καλύτερα τα τρόφιμα στη συνέχεια έγιναν παραδοσιακές συνταγές .




Συστατικά
  • κολοκυθάκια
  • Ξύδι
  • Σκόρδο 1-2 σκελίδες
  • δυόσμος
  • καυτερή πιπεριά
  • Αλάτι
  • λάδι για τηγάνισμα
  • λάδι ελιάς

ΠΡΟΕΤΙΜΑΣΙΑ


  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια, στη συνέχεια τα κόβουμε σε ροδέλες περίπου 3-4 μμ .
  • Τηγανίζουμε τα κολοκύθια και όταν ροδίσουν, τα βάζουμε για να χάσει το περιττό λάδι σε χαρτί κουζίνας .
  • Τακτοποιούμαι τα κολοκυθάκια τηγανητά σε ένα σκεύος με στρώσεις , σε κάθε στρώση βάζουμε λίγα θρυμματισμένα φύλλα δυόσμος και σκόρδο τριμμένο ή σε φέτες φύλλα της μέντας .


Ρίχνουμε το ξίδι και 2 ή 3 κουταλιές λάδι ελιάς Καλύψετε τα κολοκυθάκια με πλαστική μεμβράνη και αφήστε για τουλάχιστον 24 ώρες πριν από το σερβίρισμα.



■ Συμβουλή


Η οξύτητα του πιάτου εξαρτάται από το προσωπικό σας γούστο και το είδος του ξιδιού που χρησιμοποιούνται Μπορείτε να ετοιμάσετε με τον ίδιο τρόπο και τις μελιτζάνες.
Τα λαχανικά μπορούμε να κόψουμε σε ροδέλες , σε φέτες ή σε λωρίδες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου