Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ


Τα σύκα ωριμάζουν στα τέλη του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου και υπάρχουν τόσες πολλές ποικιλίες με πράσινο, κοκκινωπό ή σκούρο μοβ χρώμα.
Η μαρμελάδα σύκο σίγουρα είναι από τα πιο νόστιμες μαρμελάδες που περιέχει όμως και τις περισσότερες θερμίδες.
Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των σύκων είναι η γλύκα τους και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συνταγή, έχει πολύ λίγη ποσότητα ζάχαρης.



Υλικά:
  • 1 κιλό σύκα
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 250 γραμμαρια νερό
  • 1/2 φλυτσανακι ξίδι άσπρο
  • 1/2 φλυτσανακι κονιάκ ή λικέρ
  • 1 γαρίφαλο

Εκτέλεση

1.Ξεφλούδιζουμε τα σύκα και τ'αφήνουμε ολόκληρα.

2.Ρίχνουμε σε μια κατσάρολα τη ζάχαρη, το νερό τα γαρίφαλα και τα βάζουμε στη φωτιά,

3.Μόλις βράσουν, ριχνούμε τα σύκα και τ'αφήνουμε για μια ώρα στη φωτιά.

4.Αφαιρούμε προσεκτηκά τα σύκα και τατοποτεθούμε σε βάζα μεχρι στη μέση .

5.Ρίχνουμε στο σίροπι το ποτό και το ξίδι.

6.Ανακατεύουμε και γεμιζουμε μ'αυτά τα βάζα .




Μπορείτε να το σερβίρετε σαν γλυκό αλλά είναι μαρμελάδα και απλώνετε απαλά στο ψωμί ή σε φρυγανιά βουτυρωμένη .
Το σιρόπι που σας περισσεύει στο βάζο πίνετε ευχαρίστα σαν λικέρ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου