Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Ριζότο κολοκύθας




ΣυστατικάΣούπα
  • ζωμό λαχανικών 1 λίτρο
  • Βούτυρο 50 γρ
  • Κρεμμύδια 1
  • Παρμεζάνα 100 γρ
  • Ρύζι 400 g
  • Κρασί λευκό 1 / 2 φλιτζάνι
  • Κολοκύθα 300 g

■ Προετοιμασία

  • Για την προετοιμασία τις κολοκύθας καθαρίσετε την απο τα σπόροια, κοψτε την σε φέτες, και τα κόβετε σε κύβους.
  • Εν τω μεταξύ, ζεσταιναετε σε μια κατσαρόλα αρκετά μεγάλη κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το λάδι (1).
  • Όταν το κρεμμύδι περνει το χρησο χρωμα , προσθέστε την κολοκύθας (2)
  • Όταν οι κύβοι τις κολοκύθας μαλακοσαν καλά προσθέστε το ρύζι !). Ανακατεβετε μαζί για λίγα λεπτά για να μην κολλήσει στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 10 λεπτά τουλάχιστον (3)





  • Σε αυτό το σημείο προσθέστε το κρασί (4)
  • και σιγά-σιγά και το ζωμό (5), αφήνοντάς το για τουλάχιστον 20 λεπτά.
  • 2 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέστε το βούτυρο και παρμεζάνα (6) και ανακατεβετε.
  • Αφιστε το για δύο λεπτά και σερβίρετε ζεστό!
- Το κρασι να μην ειναι εντονο.





Το ριζότο κολοκύθα είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά πιάτα της βόρειας Ιταλίας. Χωρίς αμφιβολία, το ριζότο είναι ένα πιάτο πολύ εύκολο και ταυτόχρονα πολύ νόστιμο ειδικά στο κρύα βράδια του φθινόπωρο ή του χειμώνα.
Η προέλευση της συνταγης , όπως και τα περισσότερα από τα πιάτα που παρασκευάζονται από αυτό το λαχανικό,ειναι φτωχηκη. η κολοκύθα ήταν ένα φυτό που καλλιεργείται και καταναλώνεται αποκλειστικά από τους αγρότες και όπως και τα περισσότερα πιάτα με κολοκύθα συνδέεται με την παραδοσιακή γιορτή της Απόκριες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου